Fátima Anllo

Direcció @ Observatorio de creación y Cultura Independiente

Investigadora i pionera de la gestió cultural a l’estat espanyol. Doctora en sociologia i antopologia per la UCM, la seva feina se centra en l’espai on la creació es troba amb la realitat social, així com les polítiques que l’envolten.

Ha treballat a diverses organitzacions de Nova York, com ara el Departament d’Institucions Culturals de l’Ajuntament de Nova York. El 1991 va dissenyar i desenvolupar el Màster en Gestió Cultural de Música, teatre i dansa de la Universitat Complutense de Madrid, del qual ha estat sotsdirectora i codirectora fins el 2014. Va posar en marxa el Departament d’Estudis i Formació de la Fundación Autor (ara SGAE), des d’on va impulsar diversos projectes fonamentals per a l’estudi i generació del coneixement del sector cultural a Espanya.

Actualment és fundadora i directora de l’Observatorio de Creación y Cultura Independiente (OCI), entitat dedicada a promoure el desenvolupament del sector de creació independent a través del seu estudi i investigació. Recentment ha dirigit l’Informe sobre l’aplicació de la Llei d’Igualtat en l’ámbit de la cultura.

És una de les convidades de l’activitat ‘Un Xoc Amb…’ de l’edició 2020